Jacob Mühlrad

Kompositören Jacob Mühlrad är i dag en av Europas mest erkända tonsättare. Den klassiska musikbibeln BBC Music Magazine gav hans debutalbum 5 av 5 i betyg och The Economist har beskrivit honom både som en “rising star” och en “ovanligt mångsidig kompositör”. Hans verk har framförts på många framstående konserthus runtom i världen, bland annat på Carnegie Hall i New York, Norska operan, Victoria Hall i Singapore och Bambergs konserthus i Tyskland. Han har hyllats internationellt och besitter en unik förmåga att skapa verk som sträcker sig över flera olika genrer och musikaliska uttryck.

Inom ramen för sitt klassiska musikskapande har Mühlrad samarbetat med internationella stjärnor som klarinettisten Martin Fröst, kompositören Olga Neuwirth och dirigenten Pablo Heras-Casado. Inom popmusiken har han bland annat skapat musik tillsammans med giganter som Swedish House Mafia.

År 2019 inledde Jacob Mühlrad ett flerårigt samarbete med Kungliga Filharmoniska Orkestern i Stockholm och 2021 släpptes debutalbumet ”Time”. Han blev även en Warner Classics-artist och släppte i december 2022 albumet ”Burn All My Letters” – soundtracket till filmen med samma namn. Under våren 2023 har hans nya körverk premiär på fyra kontinenter, från Vancouver och Singapore till Pretoria och Vaasa Choir Festival. I höst uppförs REMS i kortversion i Tokyo med Tokyo Symphony Orchestra, under ledning av Matthias Pintscher, på Olga Neuwirths porträttkonsert.

Mühlrad har på bara några få år brutit helt ny mark inom konstmusiken och sömlöst vandrat mellan den klassiska musiken och en mer popkulturell värld – något som gjort det tydligt att Mühlrad är en av vår tids allra största musikskapare.

Jacob Mühlrad

Pressbild

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.