Jonathan Johansson

I gränslandet mellan pop, elektronisk musik, och R&B släppte Jonathan Johansson 2009 genombrottsalbumet ”En hand i himlen”. Albumet gav Johansson en P3 Guld-nominering som Årets Artist samt en Grammis-nominering som Bästa Nykomling, och blev inte minst startskottet för vad som skulle bli en lång tillika hyllad artistkarriär.

Efter debuten har ytterligare sex album följt, där varje nytt album vecklat ut fler och fler dimensioner i det angelägna artistskapet som är Jonathan Johansson; vidare, större, ljusare, mörkare, större och mer intimt på samma gång.

Efter 2020 års ”Scirocco” – enligt många hans mest intrikata och modiga album så här långt – släppte Jonathan återigen in ljuset på den fantastiska ”Om Vi Får Leva” 2022. Albumet gav honom ett Grammispris för Årets Textförfattare och den efterföljande soloturnén våren 2023, där Jonathan navigerade sin låtkatalog med endast en gitarr, sålde slut på nästan alla konsertstopp.

Efter att ha experimenterat med andra artisters låtar som del av Så mycket bättre 2023 ges nu nya möjligheter att se Jonathan Johansson live. Under våren 2024 är han aktuell med en turné, åter med ett band och fulla arrangemang, för 15 konserter runtom i Sverige. Med den produktive låtskrivaren Johansson vid rodret är det inte omöjligt att turnén också bjuder på helt nya låtar.

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.