Jose Webb Jose Webb

JOSÉ GONZÁLEZ

Trycket har varit enormt på José González och The String Theorys spelning på Dramaten, och konserten sålde slut snabbt. Nu kan vi meddela att det blir ytterligare en kväll – 15 september gör José González och The String Theory alltså ytterligare en spelning. Biljetterna är släppta i detta nu!

Göteborgssonen José González har framfört sina många låtskatter i en mängd olika konstellationer genom åren. Oavsett om han har spelat själv, med band eller med gruppen Junip har hans spröda stämma alltid format och förädlat ljudbilderna. År 2011 samarbetade González med kammarorkestern The String Theory på en hyllad och omtalad Europaturné. Två musikaliska världar kolliderade, och i det mötet skapades något helt nytt och på många sätt unikt.

José González behöver egentligen ingen närmare presentation. Ända sedan hans tolkning av The Knifes ’Heartbeats’ har karriärkurvan bara pekat spikrakt uppåt. Förra året släpptes det senaste alstret ’Vestiges & Claws’ som vittnade om avskalade ljudbilder med smittsamma rytmer. Med det albumet i bagaget har González turnerat land och rike runt. The String Theory, kammarorkestern han denna gång delar scen med, är en experimentell kammarorkester med rötter i både Berlin och Göteborg. De samarbeten man tar sig an är bara de mest intressanta, och de som på bästa sätt går att placera i lådan utanför det konventionella. Dirigenten PC Nackt har tidigare arbetat med filmskaparen Wim Wenders och är sedan 2011 kollaboratör med Sascha Ring, mer känd som Apparat.

Med andra ord blir det en unik spelning när José González och The String Theory åter spelar på svensk mark. Missa inte chansen att uppleva José González tillsammans med kammarorkesternas kammarorkester.

José González