Joshua Idehen

Övergången till det nya decenniet har för många av oss varit kämpig. För att skingra mörkret har den Englandsfödda nigerianen Joshua Idehen fyllt sin nya efterlängtade EP ’Hold Up Your Chin’ med så mycket kärlek och medkänsla att den nästan brister. Tillsammans med Ludvig Parment (Saturday, Monday) skapar han en unik mix lo-fi house, gospel och poesi som har lyft fram honom som en av Storbrittaniens mest lovade talanger.

Joshua är numera bosatt i Sverige men är sedan länge en viktig del av den engelska jazzscenen. Han har bland annat samarbetat med de superhyllade kollektiven Sons of Kemet och The Comet Is Coming, men även släppt EP med Flying Lotus producent Daedalus.

Nu koncentrerar han sin explosiva skaparkraft helt och hållet på det hyllade soloprojekt som än så länge bara har börjat sättas i rullning. Med sin själfulla röst är Idehen även en gripande historieberättare vars kreativa palett minst sagt är mångbottnad. Om fler av oss kunde ta till sig den livsbejakande humanism som genomsyrar Idehens musik, lär övergången till nästa decennium gå väsentligt lättare.

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.

Pressbilder: