Khalid

Med fyrdubbelt platinumsäljande ”Locations” (2016) som sin förstasingel, och efterföljande ”American Teen” (2017) som sitt debutalbum, har Khalid på bara några år gått från ett lovande stjärnskott till en fullfjädrad artist. Med sin klassiska soulröst och sin mjuka samtida R&B är han numera en av världens mest streamade artister – och även om musiken pulserar av euforiska dansbeats, mjuka 80-talssynthar och knivskarpa popmelodier så är melankolin aldrig långt borta när Khalid ger ett drabbade inifrån perspektiv på hur det är att vara ung idag.

Debutalbumet följdes upp av EP:n ”Suncity” (2018) och så sent som i fredags släpptes det efterlängtade andra albumet ”Free Spirit”, som innehåller megahiten ”Talk” (med tillhörande kortfilm dessutom). Khalid fortsätter att rapportera från unga människors verklighet, men denna gång riktas blicken mera inåt än utåt; det är ångest, hjärtesorg och osäkerhet. Framförallt är det fortsatt fantastiskt. Med två hyllade album, kärleken från hundratusentals fans och ett pärlband av priser och nomineringar i ryggen – från både Grammy, MTV och Billboard – återvänder nu Khalid till Sverige.

Efter att tidigare ha sålt ut Annexet på nolltid tar nu den hyllade artisten sig an Hovet, vilket blir hans största svenska spelning hittills.