Kindness

Det lösa groovet. Förmågan att hitta det i myllret av influenser från främst soul, funk, disco, gospel och jazz. Förmågan att få musiken att låta hemmasnickrad men ändå lyxig. Förmågan över huvud taget att förbinda underjordiska impulser med kommersiell listpop. Har Adam ”Kindness” Bainbrige några extra tydliga signum torde det vara dessa. Den 30 januari välkomnar vi Kindness till Sverige för en spelning på Debaser Strand i Stockholm. Biljettsläpp måndag 9 september klockan 11.00.

Hen är dessutom en mer än genomsnittligt samarbetsdriven artist och producent. På debutalbumet World, You Need a Change of Mind (2012) stod möjligen Philippe Zdar för den mesta externa stjärnglansen men såväl uppföljaren Otherness (2014) som nya albumet Someting Like A War (släpps på fredag!) innehåller mängder av iögonfallande teamworks. På sistnämnda märks exempelvis den svenska trojkan Robyn, Seinabo Sey och Nadia Nair. Som producent har hen också jobbat med både Solange och långvarige vännen Dev ”Blood Orange” Hynes.

Ända sedan barndomen, som ofta spenderades hos släkt i Halmstad, har Adam Bainbridge haft en speciell relation till Sverige. För det stora flertalet musikfans manifesteras emellertid bandet till vårt land främst av hens relation till Robyn. När DN nyligen sammanförde Kindness, Robyn och Seinabo Sey för ett samtal sa Robyn följande om Bainbridge: ”Jag tycker att hen har kvaliteter som liknar Christian Falks talang. Hen kan också otroligt mycket musik, och har förmågan att välja, hitta och kontrastera saker mot varann på ett väldigt känsligt sätt.”