Mohabbat Celine19 Mohabbat Celine19

KLARA KELLER

22-åriga Klara Keller från Stockholm är en av Sveriges absolut mest intressanta debutanter. Hon har med sin unika röst, vemodiga melodier och poetiska texter på svenska hittat en nerv och ett sound som känns såväl unikt som tidlöst. Debutsingeln "Hellre Ingen Alls Än Misslyckad" följs under hösten upp av EP:n "Hjärtansfröjd" producerad tillsammans med Jocke Åhlund. Klara Keller är också aktuell som sångerska på Håkan Hellströms nya album ”Rampljus” där hon medverkar på flera låtar.

Jocke Åhlund om samarbetet med Klara Keller:
”Klara dök upp en dag utanför min studion och hade med sig de här konstiga inspelningarna. Jag tyckte det lät jävligt eget och coolt, men jag har ingen aning om var hon kom ifrån eller var hon fått låtarna ifrån. Men jag tror det är Klara själv som spelar alla instrument, förutom trummorna som vi spelade in sedan hos mig med Moussa Fadera.

Klara Keller är en av de starkaste musikbegåvningar jag träffat på. Så självständig och med en så tydlig och egensinnig vision med sitt artistskap och en helt unik och omisskännlig röst".

Klara Keller om Jocke Åhlund:
"Jag tycker verkligen inte speciellt bra om Jockes smak, jag tror inte han typ fattar nåt av det jag gör, men han verkar gilla det. Hade min familj varit musiker, så hade jag varit basketspelaren, men nu blev det såhär”, säger Klara Keller som är uppvuxen i en basketfamilj i Stockholm.

Trots mycket sport lyssnades det ändå på en hel del musik i hemmet, ”gubbmusik med hjärta och smärta” som Klara Keller beskriver det, som satte sig fast i henne. Svensk lyrik med tydliga vemodiga drag har också drabbat henne genom åren.Kommande debut-EP:n har fått namnet ”Hjärtansfröjd”. ”Det handlar om två personer på helt olika platser i livet som blir kära, men där kärleken trasslar ihop sig, skär sig, men som längtar efter att hitta vägar framåt”, säger Klara Keller om temat på debut-EP:n. I likhet med inspirationskällor som Yoko Ono och Marie-Louise Ekman dras Klara Keller till det icke-perfektionistiska, skitiga och till ett frisinnat konstnärskap med många olika beståndsdelar. Hon sjunger, spelar flera instrument och spelar in i sin egna studio och tar kontroll över alla steg i processen. Just nu agerar hon dessutom regissör till sin kommande musikvideo. Klara Keller är också aktuell som sångerska på Håkan Hellströms nya album ”Rampljus” där hon medverkar på flera låtar. I höstas syntes hon sjunga och skådespela på syntbandet Kites spelning på Kungliga Operan.

Klara Keller och Jocke Åhlund producerar just nu debut-EP:n ‘Hjärtansfröjd’ som planeras släppas hösten 2020, men redan nu finns den otroliga debutsingeln ‘Hellre Ingen Alls Än Misslyckad’ ute. Släppet blir det första på Åhlunds nystartade skivbolag Gibbon.

Lyssna!

  • Mohabbat Celine19 Mohabbat Celine19
  • Omslag Hellre Ingen Alls Omslag Hellre Ingen Alls

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter:

Pressbilder: