Daði Freyr (+ Special Guest Toucan)

Den Islandsfödda och numer Berlinbaserade musikern Daði Freyr hade ägnat sig åt musik i över ett decennium innan hans karriär tog ordentlig fart med Eurovisionhiten ”Think About Things” 2020. Två år efter den enorma succén kom han äntligen till Sverige för en vild och färgstark spelning på ett utsålt Nalen i Stockholm. Att Daði Freyr skulle fortsätta göra avtryck även utanför Eurovisionvärldens gränser var tydligt. 2023 är det dags för Daði Freyr att möta publiken igen. Den 4 september gör han ett stopp med sin ”im doing a tour” på Filadelfia i Stockholm.

Trots att 2020 års Eurovision Song Contest ställdes in till följd av pandemin så stod det snabbt klart att Daði Freyr och hans band Gagnamagnið redan hunnit nå ett betydande mått av framgångar med sitt bidrag. ”Think About Things” var syntfunkigt medryckande och dess musikvideo blev en viral succé – något som även Russell Crowe och Jennifer Garner var mer och bidrog till.

Texten till ”Think About Things” är direkt inspirerad från Daðis erfarenhet av att bli pappa. 2021 tog han och bandet Eurovision-revansch i Rotterdam med bidraget ”10 years” – en låt som denna gång handlade om hans äktenskap. Med sina ärliga låttexter och sin självklara scennärvaro så råder det ingen tvekan om att Daði Freyr tagit publiken med storm. Den 4 september kommer han tillbaka till Stockholm. Debutalbumet ”I’m Making An Album” släpps i tre delar och första delen finns att lyssna på redan nu. Vi ser fram emot att höra resten live!

Biljetter ute nu!