Yard Act

Yard Act är en urbrittisk framgångssaga. Leeds-bandet dök upp från ingenstans pandemivåren 2020 och blev snabbt en av Storbritanniens mest omtalade akter – upphaussade av tidningen NME och jämförda med satiriska samhällsskildrare som The Fall, Arctic Monkeys och Pulp. Gruppens Mercury Prize-nominerade debutalbum “The Overload” levde minst sagt upp till hypen och hyllades av bland annat Pitchfork för sin “snackiga och syrliga tolkning av Brexit-era-postpunk”.

Idag är Yard Act ett fullfjädrat liveband. De har gjort stora turnéer på båda sidor av Atlanten, spelat i Jimmy Fallons “Tonight Show” och uppträtt på festivaler som Reading och Coachella. Bland fansen hittar vi både skådespelaren Cillian Murphy och den levande legendaren Elton John – varav den sistnämnda gästat gruppen på en helt ny version av låten “100% Endurance”.

2023 återvände Yard Act med “Trench Coat Museum” (uppkallad efter sångaren James Smiths favoritklädesplagg). Låten rymmer samhällskritik, nervig självmedvetenhet och ko-klocka i LCD Soundsystems och Parquet Courts anda, och beskrivs som en trailer till Yard Acts efterlängtade andra album. Missa inte Yard Acts första Stockholmsspelning på Slaktkyrkan den 20 april – biljettsläpp fredag 29 september klockan 10.00 via Luger.se!