KURT

Artisten KURT FKA som BLENDA, som under 2019 flyttade till New York och blev signade av Pharrell Williams ikoniska label Star Trak och Def Jam Recordings. Men pågrund utav pandemin så blev sagan kort och hon flyttade tillbaka till Sverige, blev mamma och blev medgrundare till artist managementet och den kreativa studion FOLK där hon signade artister som Deki Alem, Stuzzi och med den kreativa studion har arbetat med artister som Swedish House Mafia och Salvatore Ganacci.

2024 markerar hennes återkomst till musiken, hon har ömsat skinn och transformerat till artisten KURT, döpt efter en tecknad gubbe som hennes dotter namngav KURT. “KURT är ett experiment” enligt henne själv förklarat bäst som; “det är mitt artisteri ifall att jag hade varit en vit man”. Intentionen att använda ett manligt namn var ett sätt att bli tagen seriös för sin konst och utmana alla sociala begränsningar och normer för en svart kvinnlig artist och entreprenör.

Under 2024 kommer två EPs från KURT under namnet Got Shit On My Pants ACT I & II, med en extremt eklektiskt mix utav sound, blandat mellan alternativ pop, drum&bass och old school Chicago House.