0508 20 0508 20

LES BIG BYRD

Tors 24 Nov Scalateatern Stockholm

Les Big Byrd

Fre 25 Nov Oceanen Göteborg

Les Big Byrd

Lör 26 Nov Mejeriet Lund

Les Big Byrd

Tors 1 Dec Katalin Uppsala

Les Big Byrd

Fre 2 Dec The Hush Hush Club Jönköping

Les Big Byrd

Lör 3 Dec Plan B Malmö

Les Big Byrd

Lör 10 Dec Skylten Linköping

Les Big Byrd

Fre 16 Dec Broken Dreams Borlänge

Les Big Byrd

Lör 17 Dec Kulturkvarteret Örebro

Les Big Byrd

Tors 26 Jan Debaser Stockholm

Les Big Byrd

Lör 28 Jan Pustervik Göteborg

Les Big Byrd

Supergrupper har en tendens att vara bättre på papperet än i praktiken. Det gäller dock inte Les Big Byrd. Tvärtom så verkar den odiskutabla talangpoolen hos medlemmarna Jocke Åhlund (Caesars, Smile, Teddybears), Frans Johansson (Fireside) och Nino Keller (Caesars, The Slaves) tillsammans växa sig till en helhet ännu större än delarna – precis som det ska vara med riktigt bra band. Så när Les Big Byrd blandar sin egensinniga häxbrygd av psykedelisk rock, kraut, virvlande synthar och oemotståndliga pophookar lyckas de med konststycket att skapa något som andas sann frihet. Monotont, hypnotiskt och drivande men aldrig ens för ett kort ögonblick tråkigt, Les Big Byrds sinnesutvidgande rymdrock är en perfekt farkost för den som vill resa till kosmos i en rymdraket nedklottrad med uppgiven romantik.

Les Big Byrd debuterade 2014 med den utmärkta ”They Worshipped Cats” och redan året efter var de redo att spela in uppföljaren. Men ibland blir saker inte som man tänkt sig och kombinationen av producenten Pete ’Sonic Boom’ Kember och Anton Newcombe (The Brian Jonestown Massacre) visade sig vara annat än optimal. Sessionerna gick i stöpet och först 2017 – när saker fått ligga på is ett tag – delade Les Big Byrd med sig av alstret Two Man Gang, som blivit deras största framgång hittills. År 2018 släpptes det hyllade albumet ’Iran Iraq IKEA’ och den 25 november landar äntligen nya albumet ”Eternal Light Brigade” och att döma av den redan släppta singeln ”Eyes Like Dead Stars” har bandet återigen överträffat sig själva.

Albumet är inspelat på Gotland och är resultatet av tre års arbete. På ”Eternal Light Brigade” ryms allt Les Big Byrd kommit att älskas för – repetitiva beats kantat av fuzziga gitarrer, virvlande synthar, sinnesutvidgande reverb och Jocke Åhlunds unika förmåga att sammanfoga det melankoliskt vackra med det överrumplande stökiga.

LES BIG BYRD

Pressbilder

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.