Lil Yachty

Info: Konserten med Lil Yachty flyttas fram

Den inplanerade konserten med Lil Yachty på Fryshuset 24 november flyttas till den 25 maj 2024 på samma lokal. Köpta biljetter gäller till det nya datumet och du behöver inte göra någonting.

“To my fans – I am so excited to bring the Field Trip overseas but unfortunately due to logistical production issues, we have to move the tour to next year. Hold on to your tickets – they’re good for the new dates. I can’t wait to party with you all in May 2024.”

När Lil Yachty blev SoundCloud-rappens första stora superstjärna 2016 var det med en stil han själv valde att kalla för ”bubblegum trap”. Psykedelisk drogestetik, feel good-positivitet och en typ av coolhet vi bara hittar hos rappare från Atlanta blandades samman och ut kom låtar som ’One Night’ och ’Minnesota’. Samplingar från Mario Bros blandades med ljudklipp från Pixarfilmer och J-pop. Det var högt och lågt, humor och allvar, slappt och fokuserat – Lil Yachtys artistiska universum är, då precis som nu, omöjligt att kategorisera. Den 24 november kommer den lika enigmatiska som sympatiska Lil Yachty till Fryshuset – biljettsläpp fredag 12 maj klockan 12.00 via Luger.se!

Tidigare i år släppte Lil Yachty sitt femte album ’Let’s Start Here’ och trots att vi har att göra med en artist som gjort det till sitt signum att överraska, så är detta hans skarpaste vänstersväng så här långt. Skivan, som har beskrivit som ett av streaminggenerationens första stora konceptalbum, är fullmatad med experimentell, psykedelisk rock blandat med frijazz och givetvis rap. Albumet har hyllats unisont av kritiker och Lil Yachty finner sig återigen på den absoluta frontlinjen.