Little Simz

Info: Konserten med Little Simz på Slaktkyrkan flyttas fram till den 17 december. Den inplanerade konserten med Little Simz på Slaktkyrkan i Stockholm flyttas från den 14 januari till 17 december 2022. Köpta biljetter gäller fortfarande, så håll i din biljett. Kontakta din biljettåterförsäljare vid eventuella biljettfrågor.

Hennes senaste och tredje album GREY Area satte definitiv punkt för det faktum att Little Simz har varit en smula underskattad. Det är en av de där skivorna som omöjligen går att förbise, ett karriärdefinierande och hårdsvängande epos fullt av rakbladsvass lyrik, blixtsnabb leverans och elastiska basgångar. Hennes smarta, nyfikna, nyskapande musik har redan hajpats av Kendrick Lamar, som funderade om inte London-artisten ”might be the illest doing it now”. Den 17 december återvänder hon till Sverige för en konsert på Slaktkyrkan.

Little Simz, vars riktiga namn lyder Simbiatu Ajikawo, är den London-födda rapparen som 2015 gav ut sitt debutalbum A Curious Tale of Trials + Persons, vilket följde på en strid ström av mixtapes och EP-släpp. Hennes senaste gig på Debaser i Stockholm för ett par år sedan var inget mindre än en triumf. En gång för alla slogs då fast att Little Simz är en av de där sällsynta scenattraktionerna som alldeles självklart kan kombinera det personliga och smärtsamma med det upprymda och festliga.