Luminous Kid

Multikonstnären Luminous Kid delar under 2021 med sig av album och konstboksdebuten ”at the end of the dream” – tillsammans med sju egenregisserade musikvideos. Det 13-spåriga debutalbumet ackompanjeras av en 224 sidor lång konstbok som tolkats av den hyllade författaren Madeleine Schantz i form av en novell. Debuten ”at the end of the dream” är en ambitiös fortsättning på Olof Grinds kreativa utforskande och rymmer ett helt decennium av hans egna fotografier, texter och melodier.

Projektet startade när Olof Grind, personen bakom Luminous Kid, några veckor in i sin sex månader långa upptäcktsfärd runt Sydamerika köpte en enkel resegitarr i en liten Colombiansk kuststad. Den billiga gitarren, bristen på internet, de varma människorna, naturen och den surrealistiska känslan av att vara queer i ett katolskt samhälle inspirerade Olof att skriva de första låtarna.

“Skivan fungerar som en drömsk insamling av platser, människor och minnen – uppklädda som mjuka queera folk/indie-låtar att vakna eller somna till. Texter som kretsar kring att vara queer i ett heteronormativt samhälle, flyktiga kärlekshistorier och tung hjärtesorg, starka vänskaper och det ständiga sökandet – ett konstant och nyfiket utforskande”

Albumet har under två års tid spelats in tillsammans med producenten Linus Hasselberg i en tillfällig studio de byggt upp vid en sommarstuga vid havet längs norra kusten i Sverige. För att skapa ytterligare en dimension till sina verk har Olof Grind bjudit in författaren Madeleine Schantz att tolka temat på hans skiva och bok.

När Luminous Kid förra året reste till USA för att fota omslaget till Phoebe’s album “Punisher”, blev de båda medbjudna till en fest hos Bright Eyes-sångaren Conor Oberst. En suddig och insiktsfull kväll som inspirerade Olof att några dagar senare skriva “Mountains Crystals”. En låt från albumet om den överväldigande och sköra känslan stark kärlek kan innebära. Cirkeln slöts när hon dessutom ville gästa låten.

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.

LYSSNA!

Pressbilder:

770.71 KB
3.58 MB
2.79 MB
2.01 MB