Lune pressbild hemsida Lune pressbild hemsida

LUNE

Med en hypnotiserande röst och texter som landar rakt i hjärtat av människans existens, har Lune ett sätt att förtrolla lyssnaren in i hennes svär. Vare sig det är dunkla syntar, en hjärtskärande ballad eller ett beat som får dig att vilja dansa, tar hennes gåtfulla popmusik tag i dig. Det finns en stor chans att du har hört hennes album ‘Music & Sports’ från 2013 eller singeln ‘Healing Song’ från 2017 då den recenserades av bloggarna ‘Line of Best Fit’ och ‘Hightclouds’ och var en av det mest spelade låtarna på svensk radio P3 samma år. Det finns kanske en större chans att du känner igen henne från ‘Teenage Crime’ med Adrian Lux, en låt som satte tonen för ett helt decennium av dansmusik, eller från hennes cover av Swedish House Mafia’s låt ‘Leave The World Behind’. 2019 släppte hon singeln ´Don’t Speak´som hade premiär på ‘EARMILK’.

Tills idag har Lune släppt mer musik och samarbetat med olika sidoprojekt som till exempel ‘Lux & Lune EP’ med Adrian Lux och skrivit och framfört den Svenska officiella OS-låten ‘Vinner med hjärtat’ tillsammans med Silvana Imam. I år släppte Lune albumet ‘Play Human’, ett verk som funnits i hennes kropp som ett pussel under många år. ‘Play Human’ är en resa genom 8 låtar som speglar det oändliga mörka av den kalla rymden och värmen från en skinande kropp. Känslan av att vara på utsidan och tittan in i det värkande människohjärtat. I februari 2022, släpps EPn ‘Luneworld’ innehållande samarbeten med bland andra Marcus Price, Minna Koivisto, Jelly Crystal, Gunnar Idenstam och Adrian Lux. ‘Luneworld’ innehåller låtar på både svenska och engelska som vaggar/vibe’ar/Tune’ar in dig i kroppen. Till idag har Lune mer än 75 miljoner streams på Spotify.

Lune växte upp i norra Sveriges skogar och flyttade till Stockholm när hon var 16 år gammal efter att ha kommit in på Kungliga Svenska Balettskolan. Dansen är alltid närvarande i hennes kropp och är en stor del av hur hon kommunicerar sin musik. Det ständiga drivet för artistisk frihet fick henne att starta labeln Play Human där hon har sitt team med människor från alla konstformer. Listan på intressanta samarbeten och exceptionella prestationer är lång. Som dansare och artist har hon deltagit i två mycket berömda föreställningar på MoMa i New York. Det som utmanar Lune är det hon kommer att satsa på. Hon kommer att ge det till dig direkt från hjärtat utan några filter och ingen kan säga något annat.

PRESSBILDER

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.