Lune

Med en hypnotiserande röst och texter som landar rakt i hjärtat av människans existens, har Lune ett sätt att förtrolla lyssnaren in i hennes svär. Vare sig det är distade elgitarr, dunkla syntar, en hjärtskärande ballad eller ett beat som får dig att vilja dansa, tar hennes gåtfulla popmusik tag i dig.

Lune är just nu aktuell med EP’n´Cats of Bakewell´ som släpptes den 9 september 2022. Skriven och framförd av Lune och producerad av Adrian Hynne (Off The Meds). ´Cats of Bakewell´ består av 5 spår med poetiska texter, änglasång, el-gitarr, analoga syntlandskap och beats som får ljudbilden att lätta. I en konsert av Lune får man uppleva musiken med Lune på el-gitarr & sång, uppbackad av LisaLove på Juno 106an och Viola Martinssons stämsång. Vid unika tillfällen utökas konserten med modern dans, Tagelharpa och Dragspel.

Lune växte upp i norra Sveriges skogar och flyttade till Stockholm när hon var 16 år gammal efter att ha kommit in på Kungliga Svenska Balettskolan. Dansen är alltid närvarande i hennes kropp och är en stor del av hur hon kommunicerar sin musik. Det ständiga drivet för artistisk frihet fick henne att starta Labeln Play Human där hon har sitt team med människor från alla konstformer. Listan på intressanta samarbeten och exceptionella prestationer är lång. Som dansare och artist har hon deltagit i två berömda föreställningar på MoMa i New York. Lune kommer alltid söka efter det som utmanar henne. Hon kommer att ge det till dig direkt från hjärtat utan några filter.

”När jag hör dig säga,
säga till mig,
Låt mig dra ner dig i sjön.
Låt mig berätta lögner.
Låt mig torka dina tårar.
Låt oss flyta iväg med varandra.
En gång var vi lost.
En gång var vi ensamma.
En gång var vi någon annan.”

LUNE

Pressbilder

Lisa Pyk
Lisa Pyk
Lisa Pyk
Isabel Guzman

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.