Maja Francis

Med sin unika röst och sitt lika modiga som drabbande låtskrivande har Maja Francis dragit till sig både nationell och internationell uppmärksamhet. Efter framgången med det kritikerrosade debutalbumet ”A Pink Soft Mess” har Maja snabbt etablerat sig som en av Sveriges mest unika röster och en framstående singer-songwriter. Sedan releasen av debutalbumet har hon nominerats till otaliga priser, turnerat flitigt i både Sverige och Europa, haft framgångsrika samarbeten med andra artister samt gjort en bejublad insats i ”Så Mycket Bättre”.

Maja Francis inledde 2023 med att åka med som Special Guest på First Aid Kits Europaturné. Därefter väntade hennes första egna turné, där samtliga stopp var helt eller snudd på slutsålda.

Senare i år är Maja aktuell med ett nytt album, skrivet och inspelat in tillsammans med producenterna David Wikberg och Johannes Runemark – och ska vi döma av det redan släppta titelspåret ”Hello Cowboy” har vi något alldeles särskilt att se fram emot. Med detta tar Maja ett fullt kliv ut och hittar hem till countryns Nashville. Och med start i oktober följer hon upp det kommande albumsläppet med sin omfattande höstturné ”Hello Cowboy Tour 2024” med stopp runt om i Sverige.

Maja Francis

“Maja Francis utgår från sig sig – inte från omvärldens förväntningar – och bjuder in lyssnaren till en magisk sagovärld, lika skör som stark, där det finns plats för tårar, sorg och Dollyrefränger”

Jan Gradvall, Di

“Pink Is The New Black!”

Holler Country Music Magazine, USA

Pressbilder

Emelie Eriksson