Maja Francis

Maja Francis har haft ett otroligt år bakom sig. Efter succén i Så Mycket Bättre inledde hon 2023 med att åka med som Special Guest på First Aid Kits Europaturné. Därefter väntade hennes första egna turné, där samtliga stopp var helt eller snudd på slutsålda.

Med en fot i skandinavisk pop och den andra i country har Maja Francis positionerat sig som en av landets mest unika artister och låtskrivare. Efter Majas medverkan i förra årets Så Mycket Bättre, släppte hon kritikerrosade tolkningar av artisterna Lasse Stefanz, Molly Hammar, Anna Ternheim och Nordman.

Maja Francis debutalbum ”A Pink Soft Mess” (RMV Grammofon) släpptes 2021 och är producerad tillsammans med Johannes Runemark och David Wikberg. Under 2022 nominerades Maja och albumet till Grammis, P3 Guld, Manifestgalan, Nordic Music Award och har tagits emot med enhälligt strålande kritik från svensk och internationell press.

Efter vårens slutsålda turné väntar nu ytterligare möjligheter att se Maja Francis på scener runtom i landet i sommar.

Maja Francis

“Maja Francis utgår från sig sig – inte från omvärldens förväntningar – och bjuder in lyssnaren till en magisk sagovärld, lika skör som stark, där det finns plats för tårar, sorg och Dollyrefränger”

Jan Gradvall, Di

“Pink Is The New Black!”

Holler Country Music Magazine, USA

Pressbilder

Emilia Bergmark Jimenez
7.91 MB