Marlon Williams Marlon Williams

MARLON WILLIAMS

På en bädd av country, soul, bluegrass och pop skapar Marlon Williams mörk och atmosfärisk indiefolk.

I centrum står historierna, som Williams berättar som ingen annan. Med ett förflutet i bandet The Unfaithful Ways, tre hyllade samarbeten med Delaney Davidson, och turnerande med bland annat Band of Horses var det ingen som var förvånad när Williams självbetitlade debutalbum landade och blev en succé. Med ännu mer solomusik i form av det kommande albumet Make Way For Your Love på ingång har vi nu äran att välkomna denna fängslande trubadur till Stockholm och Kägelbanan 18 april.

Marlon Williams är bördig i kuststaden Lyttelton i Nya Zeeland, och växte upp med en musikalisk diet innehållandes allt från Elvis till PJ Harvey och Gram Parsons. 2013 flyttade Williams till Melbourne för att bli en del av den frodande musikscenen som finns i staden, vilket i sin tur mynnade ut i liveplattan Live at La Niche.

Året därpå kom debutalbumet som släpptes på den fina etiketten Dead Oceans och genast klev in på topp tio på den Nya Zeeländska albumtopplistan. Tidigare i år hade Williams äran att, tillsammans med sitt kompband The Yarra Benders, öppna för självaste Bruce Springsteen.

I somras landade den nya singeln Vampire Again som i högsta grad vittnar om den här artistens storhet. Upplev live på Kägelbanan i vår!