Masego

Det stod klart redan från början att Masego hade en singulär vision och mer än tillräckligt av talang för att förverkliga den. Med sin säregna mix av jazz, trap, electronica och den sensuella varianten av R&B som kommit att kallas Quiet Storm gjorde den amerikansk-Jamaicanska sångaren och saxofonisten ett omedelbart avtryck med sitt debutalbum ’Lady Lady’ 2018. Konceptet med traphousejazz var lika oemotståndligt som intresseväckande och visade sig fungera som den perfekta fonden till Masegos romantiska kärleksfantasier.

Men om debuten och uppföljaren ’Studying Abroad: Extended Stay’ från 2020 var fantastiska, så krävs det ännu starkare adjektiv för att beskriva det självbetitlade albumet som släpptes tidigare i år. Denna gång har Masego skalat bort alla samarbeten och gästspel och står själv ensam i rampljuset. Skivan är modig, kompromisslös, dynamisk och Masego visar att han saknar rivaler när det kommer till att väva ett sömlöst lapptäcke av olika genrer.

Nu har det blivit dags för multibegåvningen Masego att spela i Stockholm! Den 26 januari ser vi honom på Annexet i Stockholm. Biljettsläpp fredag 13 oktober klockan 10.00.