Meshuggah

Äventyrliga, progressiva, brutala och outtröttligt kreativa – Meshuggahs position som ett av det mest inflytelserika metalbandet någonsin förblir obestritt.

Trots att 30 år har gått sedan bandet bildades har de inte förlorat ett uns av det kompromisslösa framåtblickandet som blivit deras signum. Något som deras senaste nionde album ’Immutable’ är ett skrikande exempel på. För ett band som aldrig stannat upp kan titeln, som översätts ”oföränderlig”, te sig lite paradoxal. Men om något berättar den om en grupp pionjärer som aldrig låtit som någon annan än sig själva. Och ännu gång visar Meshuggah att musik visst kan vara oemotståndligt medryckande och gränslöst komplex på en och samma gång.

Med den superhyllade skivan ’Immutable’ i ryggsäcken har Meshuggah tagit sin omtalat skoningslösa liveshow till Sverige och Norge under det gångna året och alla som någonsin upplevt deras kontrollerade kaos live, kan intyga att konserterna varit oförglömliga. Meshuggah kommer turnera även under 2024 – missa inte det.

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.