Metronomy

Joe Mount döpte ursprungligen skämtsamt sitt projekt Metronomy efter metronomen. Det vill säga det mekaniska eller elektroniska instrumentet som avger en fast takt i det tempo man önskar. Med tiden har dock namnet visat sig närmast profetiskt. För oavsett om musiken varit spröd discopop, len jazzfunk eller drömsk västkustrock så har den fasta pulsen varit ständigt närvarande. Precis som Phoenix, Hot Chip och Junior Boys så besitter Metronomy den där särskilda indie-sensibiliteten för det sofistikerat dansbara. Bandet, vars fasta punkt är sångaren och multi-instrumentalisten Joe Mount, har dock inte vandrat en spikrak väg. Den mestadels instrumentala debuten ’Pip Payne (Pay The £5000 You Owe)’ från 2006 och det elektroniskt nischade ’Nights Out’ från 2008 var förvisso briljanta men det var med 2011s ’English Riveria’ som bandet förvandlade sig själva till ett av Englands mest visionära band. En position bandet sedan har befäst med ’Love Letters’ (2014) och ’Summer 08’ (2016).

Nu är Metronomy aktuella igen med nya albumet Metronomy Forever! Återigen får vi höra Joe Mount sjunga känsligt och luftigt över glittrande rocklåtar som flörtar med den brittiska danskulturen.
Vill man se medlemmarna fullstora får man bege sig till Kraken den 31 oktober där bandet kommer ge en efterlängtad konsert.