MGMT

MGMT tog världen med storm när de 2007 gav oss ett nytt soundtrack till våra liv. Vi slängdes in i ett coming-of-age drama vid namn “Oracular Spectacular”, en indiepärla daterad slutet av 2000-talet, med låtar som funkade lika bra till festen och på vägen till skolan, som på efterfesten och för brustna hjärtan. Sedan dess har Andrew VanWyngarden och Benjamin Goldwasser bara tagit oss djupare in i deras psykadeliska och synt-poppiga värld, där årets “Little Dark Age” både blåste nytt liv i projektet lika mycket som den kändes som en homage till allt bandet någonsin skapat. Nu kan vi meddela att bandet kommer till Sverige för en spelning på Nobelberget i Stockholm 6 december. Biljetterna släpps fredag 1 juni klockan 10:00 via luger.se/mgmt.

Sedan att MGMT grundades 2005 har de alltid existerat i periferin av indierockvärlden. När de inte befunnit sig i centrum har deras magiska touch smittat av sig på en helt ny scen och inspirerat musiker att våga ta ut alla svängar utan att förlora sin catchighet. På det senaste albumet “Little Dark Age” begav de sig till ett mörkare territorium, men där kärnan av deras briljans skiner starkare än förr. Om någon någonsin tvekade på att duon tappat gnistan, visade det nya albumet att de fortfarande har så mycket kvar att ge, som både fortsätter att överraska och överväldiga lyssnaren med spektakulär pop och emotionell hjärtesorg. Med över tio år sedan debutalbumet släpptes är de nu veteraner i indievärlden och visar resten av oss vart skåpet ska stå.

96 Normal 0 21 false false false SV X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Normal tabell”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:”Calibri”,sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Sedan att MGMT grundades 2005 har de alltid existerat i periferin av indierockvärlden. När de inte befunnit sig i centrum har deras magiska touch smittat av sig på en helt ny scen och inspirerat musiker att våga ta ut alla svängar utan att förlora sin catchighet. På det senaste albumet “Little Dark Age” begav de sig till ett mörkare territorium, men där kärnan av deras briljans skiner starkare än förr. Om någon någonsin tvekade på att duon tappat gnistan, visade det nya albumet att de fortfarande har så mycket kvar att ge, som både fortsätter att överraska och överväldiga lyssnaren med spektakulär pop och emotionell hjärtesorg. Med över tio år sedan debutalbumet släpptes är de nu veteraner i indievärlden och visar resten av oss vart skåpet ska stå.