Michael Malarkey

Multitalangen Michael Malarkey kommer till Stockholm och Nalen! Känd från TV-serien ”The Vampire Diaries” men också för sitt hyllade debutalbum ”Mongrels” kommer Malarkey snart ut med ny musik, och då också en turné. Den 18 januari intar han Nalen Klubb.

Född i Beirut till en irländsk-amerikansk pappa och en engelsk mamma, med såväl italienskt som arabiskt ursprung, växte Michael Malarkey upp i Ohio, USA, innan han flyttade till London för att gå på London Academy of Music & Dramatic Art (LAMDA). Efter sin examen började Malarkey uppträda på teatrar runt om i London och efter många kritikerrosade framträdanden och roller, bland annat på National Theatre i London, flyttade han fokus till filmduken. Idag är Malarkey kanske mest känd för sin roll som Lorenzo i The Vampire Diaries, men också för sin musik.

Med ett mörker och ett musikaliskt historieberättande som för tankarna till Leonard Cohen och Tom Waits, tillsammans med en intensiv närvaro, är Michael Malarkey en makalös musiker – och än mer intressant att se live. Musikstilen är en atmosfärisk stundvis rockig slags folkmusik. Som singer-songwriter har Malarkey hittills släppt en fullängdare, ”Mongrels” (2017) samt ett antal EP:s och singlar. Men ett nytt album är snart klart och väntas komma i början av 2020 – lagom i tid till att Malarkey åker ut på turné. Lördag den 18 januari kommer han till Nalen Klubb – biljetter släpps onsdag 24 juli klockan 10.00.