Miynt

Trots att den svenska artisten Miynts säregna blandning av shoegaze, svenskt vemod och psykedelisk indie hyllats i magasin som Billboard, The FADER, Interview Magazine och i-D de senaste åren har den flugit under radarn för de flesta hemma i Sverige.

Fredrika Ribbing aka Miynt växte upp med en skivsamlande pappa som tidigt introducerade henne till akter som Kraftwerk, David Bowie och Rolling Stones. Nya skivor premiärlyssnades ofta av pappa och dotter i bilstereon hemma på uppfarten i Nacka.Som 14-åring fick Fredrika sin första helt egna gitarr, men det var inte drömmen om att bli artist som sporrade henne utan en total besatthet av att lära sig spela och att skapa musik. Under flera år skrev hon över hundra låtar i smyg innan hon vågade visa upp det för någon.

Efter att ha laddat upp några spår med hemmasnickrade videos online 2015blev hon över en natt uppvaktad av flera amerikanska skivbolag. I nära samarbete med den Los Angeles-baserade labeln B3SCI Records har hon sedan dess släppt ett album, en EP och ett gäng singlar som uppmärksammats av medier som The FADER, Interview Magazine, The Guardian, i-D och The Sunday Times. Miynts musik har även spelats på radiostationer som KEXP, KCRW, Sirius XMU, BBC Radio 1 och Amazing Radio men har också regelbundet använts i stora film- och TV-produktioner. 2022 kommer låten A bite of papaya höras i Netflix-serien Elite.

Den 6 maj släpps Miynts andra fullängdsalbum Lonley Beach via B3SCI Records, tretton spår som kastar sig mellan 70-talsdisco, shoegaze, grunge och psykedelisk indierock. Men redan den 16 februari släpps singeln Of the sun, en låt om ett imaginärt hotell vid Medelhavet med mobilförbud och billiga drinkar. En loj plats för återhämtning från generiska Tiktok-flöden och jakten på likes.

we can’t wait to hear what Miynt does next

i-D

smooth blend of electro beats and funky guitar

The FADER

lush, smooth pop music with a taste for orchestral flourish

The Line Of The Best Fit

Miynt’s icy vocals are showered in splintered synth sounds

The Guardian

satin-smooth voice, glossy synths, and elegant production value

Interview Magazine

Menacing, deep-bass electro-noir from the hotly tipped Swede.

The Sunday Times

a summer haze of a song” – Refinery29 ”a sharp, stylish edge to escapist pop

DIY

MUSIK

Boka Artist