Moneybrother 2023 Foto Andreas Ljungqvist Moneybrother 2023 Foto Andreas Ljungqvist

MONEYBROTHER

Tors 29 Juni Äteriet Borlänge

Moneybrother (Support: Diane Emerita)

Lör 1 Juli Festivalen Ludvika

Moneybrother

Fre 7 Juli Latitud 57 Oskarshamn

Moneybrother

Lör 8 Juli Kackelstugan Borgholm

Moneybrother

Tis 11 Juli Hotel Stelor Tofta

Moneybrother

Tors 13 Juli Västervik Slottsruin Västervik

Moneybrother

Lör 26 Aug Eksjö Stadsfest Eksjö

Moneybrother

Fre 27 Okt Gävle Konserthus Gävle

Moneybrother

Lör 28 Okt Quality Hotel Sundsvall

Moneybrother

Sön 29 Okt Sara Kulturhus Skellefteå

Moneybrother

Tors 2 Nov Konsert & Kongress Linköping

Moneybrother

Fre 3 Nov Konserthus Växjö

Moneybrother

Lör 4 Nov Jönköpings Konserthus Jönköping

Moneybrother

Lör 11 Nov Magasinet Falun

Moneybrother

Fre 17 Nov Västerås Kongress Västerås

Moneybrother

Lör 18 Nov Pustervik Göteborg

Moneybrother

Tors 23 Nov Slagthuset Malmö

Moneybrother

Fre 24 Nov Vara Konserthus Vara

Moneybrother

Lör 25 Nov Røverstaden Oslo

Moneybrother

Tis 28 Nov Katalin Uppsala

Moneybrother

Tors 30 Nov Cirkus Stockholm

Moneybrother

Fre 1 Dec Nöjesfabriken Karlstad

Moneybrother

Lör 2 Dec Örebro Konserthus Örebro

Moneybrother

Anders ”Moneybrother” Wendin debuterade i slutet på 90-talet som sångare i bandet Monster. År 2002 släppte han sin första EP som Moneybrother och har sedan dess hunnit ge ifrån sig otaliga album – både som Moneybrother och på modersmål som Anders Wendin.

Med hundratals konserter i ryggen, både på egen hand och med fullt band, har Anders gjort sig ett namn som en av landets främsta liveartister och i sina olika musikaliska kostymer förenat både punk, soul, rock, tröstrikt, storslaget och intimt. År 2017 medverkade Anders Wendin i TV4-succén Så Mycket Bättre. Med sina själfulla och hyllade tolkningar sjöng han sig än djupare in i vardagsrummen och blev Moneybrother med hela svenska folket.

Uppbackad av ett sjumannaband, åker Moneybrother i höst ut på en turné för att dels fira jubileet av Blood Panic, såväl som de ungefär 1000 spelningar genom åren som blev en direkt följd av skivan. Det blir kvällar som inte kommer påminna om ett aerobicspass. Tempot och volymen kommer variera men inte intensiteten. Det kommer bli besjälat, inspirerat och kryddat med både musik och berättelser från den långa karriären. Som Pengabrorsan själv säger:

"Jag känner mig ganska vilsen i de flesta sammanhang. Men när jag ställer mig och sjunger så vet jag exakt vad jag ska göra. När jag är nervös inför nåt vardagligt sammanhang brukar jag låtsas att jag sjunger upp inför en spelning. Då känns det bättre. Jag vill åka på en sväng och tacka publiken som fortsatt komma på mina spelningar. Jag vill inte att det ska vara en konsert, det ska va en jäkla berättelse. Och målet är att känslan hos publiken ska sitta kvar ända till julafton, minst."

Under de 20 år som passerat sedan ’Blood Panic’ har Anders ”Moneybrother” Wendin cementerat sin position som en av våra mest angelägna artister. Fem ytterligare album har det blivit varav den senaste är den utmärkta ’Det är dom dagarna jag vill sjunga om’ (2018). I samband med turnén släpper Moneybrother också ny musik – denna gång på engelska.

Pressbilder

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.