Morgan Wade

Morgan Wade började inte skriva musik för att bli en sensation, ta emot kritikernas beröm eller göra stora turnéer. Hon började skriva för att berätta sin historia, för att rädda sitt eget liv, och kanske även kasta ut en livboj till andra som kämpar med oket av en värld som rör sig för fort, hjärtesorg och nätter som – bra eller dåliga – verkar fortsätta för evigt.

The Fader skrev “like a jagged blade, sharp enough to draw blood but lustrous under the light” om hennes röst, medan The New York Times förklarar att “she sounds like she’s singing from the depths of history”. Denna “old soul” förstår kaos, tvångsbeteende och att släppa taget på ett sätt som de flesta aldrig kommer uppleva; med låtar som för lyssnarna in i en berg-och-dalbana av eufori, tomhet och rotlöshet med ett mjukt anslag och ärlighet.

Debutalbumet ‘Reckless’ spelades in med hjälp av Jason Isbell & the 400 Unit-gitarristen Sadler Vaden, och Paul Ebersold som producenter. Trion arbetade för att dra influenser från Tom Pettys avskalade rock och modern country medan texternas inspiration hämtades från hennes egna kamp med mental hälsa och nykterhet. TIME, Rolling Stone, New York Times, Stereogum och många fler listade albumet på diverse årsbästalistor 2021, och debutsingeln ‘Wilder Days’ blev en given radiofavorit och nådde bland annat nr #1 på Sirius XM’s The Highway med över 80 miljoner streams.

Efter ett hennes “No signs of slowing down”-turné sålt ut i princip överallt, flyttat upp till större arenor och ändå inte kunnat möta efterfrågan så är det dags för Morgan och bandet att komma tillbaka till Europa. Efter att ha varit del av Sthlm/Oslo/Cph Americana-festivalerna sommaren 2022, får vi se henne på nytt i slutet av sommaren när hon spelar Stockholm, Oslo och Köpenhamn.