Screenshot 2019 10 21 At 15 30 29 Screenshot 2019 10 21 At 15 30 29

NICOLE SABOUNÉ

Mörkret känns sällan lika dramatiskt, fängslande och bitterljuvt som det gör i händerna på Nicole Sabouné. Nya EP:n Come My Love är en hudlös sorts separationsskildring där artisten visar upp en mer avskalad och sårbar sida av sin tidigare ofta bombastiska postpunk.

När DN nyligen gjorde ett stort porträtt på Nicole sa hon om släppet: "Skivan handlar om en av de viktigaste relationerna jag haft i livet än så länge. Trots att ämnet är uppbrottet så är det också en sorts hyllning.”
Nu tar hon med sig nya materialet ut på en fyra datum lång Sverige-turné i februari.

Come My Love följer på en tids musikalisk återhållsamhet för Nicole Sabouné, som hållit en mestadels låg profil sedan 2015 års album Miman (inspirerat av Harry Martinsson-verket Aniara). Hon fullängdsdebuterade 2014 med kritikerhyllade Must Exist och lyckades snabbt skapa ett personligt uttryck som saknar tydlig motsvarighet i eller utanför Sverige. När fotografen Anton Corbijn hade en stor utställning på Fotografiska 2016 handplockade han Nicole som artist vid premiären. Om den aktuella EP:n tillägger hon: "Jag har aldrig varit såhär privat och den som lyssnar får komma nära mig på ett helt nytt sätt – vilket känns läskigt. Det är därför den här EP:n är så viktig för mig."

EP:n Come My Love släpps i fredag 15 nov, samma dag som biljetterna till vårens turné släpps.

Pressbilder

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.