Nordmark

Vi må främst känna honom som trummis med Fireside, Kriget, Breach eller Christian Kjellvander, för att bara nämna några, eller som mannen bakom en mängd djupgående intervjuer i Nordmark Pod. Men utöver allt annat bedriver Nordmark – förnamn Per – även en musikalisk solokarriär som smygstartade i 2020 med den personliga femspårs-EP:n ”Quiet Room” och som nu växlat upp med albumet ”Bury Them All”, som släpptes 5 november 2021.

Det är en skiva som handlar om psykisk ohälsa och att ta farväl av sina nära men också om att förlika sig med den värld som är ens liv. ”Tid, saknad, kärlek men också drömmen om nåt större och bättre”, som Nordmark själv formulerar det, för att sedan lägga till: ”Det finns inget perfekt liv, det finns bara liv och ibland är det bättre, ibland sämre. Framför allt är det inte ett narrativ om mig endast utan jag har utgått från människor omkring mig.”
Rent musikaliskt kokar ”Bury Them All” ner all musik han vuxit upp med eller påverkats av, allt ifrån egna band som Fireside och Breach till Eurythmics, punk och den elektroniska världen. På skivan medverkar Jenny Wilson, Familjen, Grant, Jocke Åhlund, Henrik Palm, Jelly Crystal, Jukka Rintamäki (Silverbullit).

Den 20 maj släpper Nordmark ny musik!

PRESSBILDER

André Jofre

MUSIK