20 Sep 2022

ALMA [FI] till Sverige i höst!

Med sitt neonfärgade hår och sin punkiga attityd är cyberpop-stjärnan ALMA allt annat än din stereotypa popprinsessa. Den 25 november kommer det finska stjärnskottet till Bar Brooklyn i Stockholm för att dela med sig av sin alldeles egna version av samtida pop. Biljetter ute nu!

ALMA är något av en gåta. Medan musiken är hypermodern, medryckande alt-pop så är artisten själv mer punkrock än, låt säga, mainstream. Med en röst lika själfull som Amy Winehouse och en kompromisslös attityd så har hon klivit fram som en av samtidens mest spännande och egensinniga artister. I ett virrvarr av stora refränger och bekännande, sårbara texter sjunger ALMA träffsäkert om utanförskap och kärlek och på något sätt lyckas hon vara trasig och stark på en samma gång. Slår man upp ”modern popstjärna” i ett lexikon är sannolikheten stor att en bild på ALMA dyker upp.

Det var med debut-EP:n ’Dye My Hair’ (2016) som ALMA fick sitt stora genombrott. Titelspåret och den djärva ’Karma’ etablerade henne som en unik röst och sedan dess har hon gått från klarhet till klarhet. Singeln ’Chasing Highs’ (2017) har idag över 140 miljoner streams bara på Spotify och sedan dess har hon samarbetat med andra alt-pop-celebriteter som Charlie XCX och svenska Tove Lo. 2020 släpptes det hyllade debutalbumet ’Have U Seen Her?’ och alldeles nyss kom den episka ’I Forgive You’ som får en att längta än mer till det andra albumet som är tänkt att släppas 2023. Den 25 november kommer den oförlikneliga ALMA till Bar Brooklyn. Missa inte!