29 Mar 2023

Arlo Parks [UK] och Los Bitchos [UK] klara för Way Out West!

Så sent som i förra veckan kunde Way Out West – festivalen som intar Göteborg mellan den 10-12 augusti – meddela att nästa dragplåster blir den svenska superstjärnan Tove Lo. Idag fortsätter släppfesten med ytterligare två namn som båda kommer att sätta prägel på sommarens festival – singer/songwritern Arlo Parks [UK] och omåttligt grooveiga Los Bitchos [UK].

Stjärnskottet Arlo Parks har haft ett par minst sagt turbulenta år. Förutom att vinna det prestigefyllda Mercury priset för sin unisont hyllade debut ’Collapsed in Sunbeams’ har den unga poeten och artisten från London prisats av allt ifrån NME och Rolling Stone till Michelle Obama och Phoebe Bridgers. Och det är inte särskilt svårt att förstå varför. Parks svängiga, 90-tals inspirerade produktioner och mjuka röst är omedelbara och tilltalande medan hennes smärtsamt träffsäkra texter tar sitt avstamp i mörkret.

”Som en blandning av Van Halen och Cocteau Twins – men från Turkiet”. Så låtar det när Los Bitchos multi-instrumentalist Serra själv beskriver bandets retrofuturistiska cocktail av surf-rock, turkisk psyk, peruansk chica och argentinsk cumbia. Och med medlemmar med kopplingar till Australien, Sverige, Turkiet och Uruguay är det inte särskilt märkligt att deras färgsprakande debutalbum ’Let the Festivities Begin!’ är lika mångskiftande som det är oemotståndligt medryckande.