30 Jan 2023

Blanco White [UK] till Sverige 2023

Har man en gång trätt in i Blanco Whites förtrollade värld är det svårt att lämna den. Hans drömlika folkmusik lyckas levandegöra de platser i Spanien och Sydamerika som White en gång vallfärdade till för att studera musiken och kulturen. Flamenco, cueca och instrumentet charango – när spåren från hans musikaliska pilgrimsfärd vävs samman med den brittiska singer-songwriterns bultande pophjärta så känns det som att tiden stannar till.

Bakom artistnamnet hittar vi Josh Edwards vars karriär sedan debut-EP:n ’The Wind Rose EP’ (2016) gått spikrakt uppåt. Trots musikens starka integritet och relativa lågmäldhet så har Whites lyssnarskara växt lavinartat. Ta bara den fantastiska ’Olalla’ från debutalbumet ’On the Other Side’ (2020) som idag har över 100 miljoner streams bara på Spotify.

Efter att turnerat i England med debutalbumet samt genomfört en europeisk turné tillsammans med José Gonzales och Gregory Alan Isakov har nu Blanco White påbörjat nästa kapitel i hans artistskap. I år har han hittills delat de drabbande singlarna ’Sail On By’, ’Treasure I Once Held’ och ’Time Can Prove You Wrong’ och den 11 november kommer den melankoliska världsbyggaren till Nalen för att ge en efterlängtad konsert!