27 Apr 2023

Christine and the Queens [FR] och Masego [JAM / US] klara för Way Out West!

Way Out West har sedan tidigare meddelat att artister som Håkan Hellström, Blur, boygenius, Wizkid, Tove Lo och många fler kommer till Slottsskogen mellan den 10-12 augusti i sommar. Nu släpps ytterligare två – nyskapande popartisten Christine and the Queens [FR] och kreativa R&B-sensationen Masego [JAM / US].

Att använda sitt artistskap för att utforska sig själv är inte särskilt sällsynt men att göra det med samma ambition och komplexitet som Christine and the Queens är desto mer ovanligt. Med sin nyskapande och gripande elektroniska pop avhandlar Chris eftertänksamt frågor om sexualitet, identitet och kön på ett sätt som lyckas vara medryckande och dansant utan att förlora sitt djup.

Det krävdes en exceptionell talang likt Masego för att göra saxofonen sexig igen. Den oförskämt talangfulla jamaikan-amerikanen har nämligen gjort just det med sin säregna mix av jazz, trap, electronica och den sensuella varianten av R&B som kommit att kallas Quiet Storm. En musikalisk värld där hans saxofon – som för övrigt har ett eget Twitterkonto – förvandlas till den perfekta vapendragaren för Masegos romantiska kärleksfantasier.