16 Feb 2022

Dave [UK] klar för stor spelning på Way Out West!

Superveckan fortsätter. I går gav vi er Tame Impala, och i dag fortsätter vi på samma kvalitativa spår. De brittiska öarnas just nu hetaste rappare, Dave, står inte bara högst upp på affischerna till festivaler såsom Reading och Leeds – han kommer också till Way Out West i sommar för sin största spelning i Skandinavien hittills!

En ny kung kröntes på årets BRIT Awards. I ett hav av flammor, utrustad med en eldsprutande gitarr, levererade Dave en version av ’In Fire’ som fastslog vad många redan visste: Dave är Englands och kanske till och med Europas hetaste rappare just nu.

Nya albumet ’We All Alone In This Together’ är antagligen en av de mest emotsedda uppföljarna i brittisk raphistoria. Över sparsmakade, melankoliska beats rappar han om alltifrån sin familjs erfarenheter av att vara nigerianska immigranter till prislappen på hans klockor – alltid med rimstrukturer och ordlekar de flesta av hans kollegor bara kan drömma om. I vår gör han en liten spelning på Fållan som sålde ut på bara ett par timmar, och i sommar ser vi honom i Slottsskogen för något betydligt större – Dave är klar för Way Out West!

Festivalpassen till Way Out West säljer som smör i solen och ett tydligt publikrekord är i sikte. Har du ännu inte säkrat din biljett så börjar det bli läge att göra det nu.

Fredag 18 februari klockan 10.00 släpper vi ett limiterat antal endagsbiljetter till Way Out West 2022. I samband med det kommer vi även att berätta vilken artist som spelar på vilken dag. Häng på låset om du vill knipa någon av dem.