25 Mar 2024

Elektroniskt till Way Out West Chase & Status, Overmono och Eris Drew & Octo Octa klara!

Nytt till Way Out West! Ända sedan Chase & Status äntrade scenen 2008 har de betraktats som en av den engelska scenens mest centrala förvaltare av det arv som lämnades av akter som Prodigy. Men trots att Chase & Status karriär har varit både lång och framgångsrik måste ändå det senaste årets prenumeration på de brittiska listorna betraktas som anmärkningsvärd. Walesiska duon Overmono gjorde en mindre men succéartad spelning i Slottsskogen redan förra året som vi tyckte var så bra att de bara måste komma tillbaka igen med full produktion. Innan det sker kommer dessutom ny musik att finnas till hands – hiten ’stayinit’ som de gör tillsammans med Way Out West-bekantingen Fred again.. och Lil Yachty är bara en försmak.

När Eris Drew & Octo Octa [US] först möttes 2017 var kontakten lika omedelbar som djup. Och när två av den underjordiska housemusikens mest ansedda producenter bestämmer sig för att samarbeta blir resultatet, som förväntat, fantastiskt. Utöver detta har vi även gjort klart med en av Belgiens mest eftertraktade DJ:s Bibi Seck [BE], mångsidiga DJ:n Yung Singh [UK] och The Goddess of Rhythm – Karen Nyame KG [UK].

Way Out West går av stapeln mellan den 8–10 augusti i Slottsskogen i centrala Göteborg och blir festivalens sextonde upplaga. Biljetter för 1, 2 eller 3 dagar finns till försäljning via wayoutwest.se. Priset på 3-dagarsbiljetter höjs tisdag 26 mars klockan 23.59. Flera biljettkvoter, inklusive ett rekordstort antal Blind Bird-biljetter, har redan sålt slut.