22 Mar 2024

Ellen Krauss släpper ny musik och åker på omfattande Sverigeturné

Med nya singeln ’Cherry On Top’ ute och ett nytt album runt hörnet, har det blivit dags för Ellen Krauss att flytta till de stora scenerna och de stora festivalerna. Under våren och sommaren kommer Ellen Krauss därför att genomföra inte mindre än 23 spelningar i Sverige.

Att det var något alldeles särskilt med Ellen Krauss stod klart redan från början. Det svävade något ofiltrerat, avväpnande och smärtsamt uppriktigt över hennes lika omedelbara som mångbottnade musik. Receptet stavas: oemotståndliga popmelodier, texter från hjärtat och en lågmäld intensitet. Därför är det inte särskilt förvånande att Krauss redan med debutsingeln, LGBTQ-hymnen ’The One I Love’, katapulterades mot toppen med över en miljon lyssningar inom tre veckor. En resa som via en minst sagt älskad medverkan i TV4:s program ’Så Mycket Bättre’ har tagit hennes alternativa popmusik ut till stugorna. Idag är stjärnskottet ett namn på allas läppar.

Ellen Krauss är ingen främling för scenen. Trots sin unga ålder har hon redan nått stor framgång med såväl egna turnéer som med öppningskonserter för giganter som Laleh, Miriam Bryant och Markus Krunegård. Nu är hon aktuell med nya singeln ’Cherry On Top’ och snart släpps hennes efterlängtade album. Det är med det i ryggen som Krauss ger sig ut på en omfattande Sverigeturné under våren och sommaren 2024.

Datum:
26/4 Åre Sessions, Åre
23/5 Trädgården, Stockholm [Slutsålt]
19/6 Gröna Lund, Stockholm
5/7 Latitud 57, Oskarshamn
6/7 Lilla Björkö, Mariestad [Slutsålt]
10/7 Ljugarn, Gotland
11/7 Vitaby Lanthandel, Österlen
12/7 Hasslöfestivalen, Hasslö
13/7 Solliden Sessions, Borgholm [Fåtal]
16/7 Bjerreds Station, Bjärred
17/7 Lokverkstan, Motala
19/7 Centralen, Sundsvall
20/7 Musikkväll på Kalfjäll, Tänndalen
22/7 Ystegårn, Hudiksvall [Fåtal]
23/7 Ystegårn, Hudiksvall [Slutsålt]
27/7 Kullens Gård, Väse
31/7 Linnéparken, Växjö
1/8 Parksnäckan, Uppsala [Fåtal]
2/8 Uport Festival, Ulricehamn
3/8 Under Bar Himmel, Örebro [Slutsålt]
9/8 Way Out West, Göteborg
7/9 Fanø Vesterland [Slutsålt]
8/9 Folkets Park, Huskvarna