28 Nov 2022

Fakear [FR] till Sverige i vår!

Nyligen släppte Fakear den känsloladdade EP:n ”Voyager” och det är med ny musik i ryggen den franska producenten och DJ:n ger sig ut på vägarna efter en tids uppehåll. Den 18 april gör Fakear ett stopp i Sverige för en spelning på Bar Brooklyn i Stockholm. Biljetterna släpps onsdagen den 30 november klockan 10:00 via luger.se.

Franskfödde Fakear, vars riktiga namn är Théo le Vigoureux, är DJ och producent inom elektronisk musik med en energi som är till synes obegränsad. Redan vid 24 års ålder hade han turnerat världen runt, spelat för utsålda hus i London och Tokyo, varit support för Bonobooch bara två år efter sitt genombrott sålt ut Paris prestigefyllda arena Olympia 2015 – allt innan Fakear ens var klar med sitt debutalbum. ”Animal”, som kom 2016, infriade publikens högt ställda förväntningar och förgylldes med remixer av stjärnor som DJ Snake, ODESZA och M.I.A.

Efter succérna genomgick den nu 31-årige Théo en inre resa präglad av självrannsakan. Till slut återfann han både sig själv och lusten att fortsätta skapa musik. Denna gång skulle spontaniteten och framför allt ärligheten få en större plats. Fakear är nu tillbaka och strävar som alltid efter förnyelse. Den 18 april kommer han till Stockholm för att dela med sig av sin nya musik.