12 Okt 2022

Goat gör spelningar i Sverige nästa år!

Tidigare i år bjöds de maskerade medlemmarna i den norrbottniska voodoosekten Goat in till gudarnas årliga gästabud. Under vad som tydligen var en synnerligen blöt kväll delgavs bandet manuskriptet till låten ’Under No Nation’ och kommenderades att återigen välsigna de svältfödda folkmassorna med ockult funk. Och om ’Under No Nation’ är kännetecknande så kommer gudarnas vilja ske. Goat är nämligen tillbaka i full kraft med hypnotiska rytmer, genialt riffande och förhäxande ramsor. Något som också bekräftas av den extatiskt dansanta ’Do The Dance’ som kollektivet delade häromveckan – det andra smakprovet från det kommande, tredje albumet ’Oh Death’ som släpps den 21 oktober.

Även om Goat endast är den senaste inkarnationen av en uråldrig mystisk tradition härstammandes från den lilla byn Korpilombolo så är de först med att släppa sin musik på skiva. Fantastiskt som det är, så förblir deras konserter oslagbara. Iklädda ockulta, hedniska kostymer och masker leder det hemliga kollektivet en högoktanig ritual som är skräddarsydd för att vidga sinnet på publiken. Ett uppdrag som aldrig misslyckas.

I januari tar Goat sin djävulskt förtrollande livemaskin ut på vägarna med stopp i tre städer – 25 januari på Rockefeller i Oslo, 26 januari på Plan B i Malmö och 27 januari på Slaktkyrkan i Stockholm. Biljettsläpp torsdag 13 oktober klockan 10.00.