21 Jul 2022

Herbie Hancock [US] ansluter till Way Out West + spelschemat för Slottsskogen är här!

Way Out West, festivalen som går av stapeln mellan den 11-13 augusti i Slottsskogen och runtom i centrala Göteborg, närmar sig med stormsteg och idag står det klart att en av musikhistoriens allra största – Herbie Hancock [US] – ansluter sig till Slottsskogen, vars program därmed är mer eller mindre färdigbokat. I samband med detta släpper festivalen även ut spelschemat för programmet i skogen.

Omdömet legend må användas lite lättvindigt emellanåt, men när det kommer till Herbie Hancock är det knappt tillräckligt. Över hela fem decennier har denna amerikanska ikon behållit sin hunger och sin äventyrslust. Först som pianist för trumpetaren Donald Byrd och sedan med Miles Davis där de tillsammans omdefinierade jazz på 60-talet. Mest känd är dock Herbie Hancock för sin rika karriär på den prestigefyllda labeln Blue Note där han släppt hela 39 studioalbum – alla unika på sitt eget sätt. Balanserades på gränsen mellan konst och kommers har Hancock lyckats placera sig i framkant utan att tappa sin stora publik. Hans pianospel förblir referensen för hur man spelar piano och det är ärligt talat få personer vars inflytande för jazz och R&B som kan mätas sig med hans. Nu befinner sig Hancock på sitt sjätte decennium som artist och han visar inga som helst tecken på att sakta ned eller stelna. Det är med stor vördnad vi välkomnar den levande legenden Herbie Hancock till årets Way Out West!

I dag släpps även spelschemat för Slottsskogen. Det blir Nick Cave i mörker, First Aid Kit i solnedgången och Koffee i eftermiddagssolen. Schemat finns att förkovra sig i på festivalens hemsida i detta nu. Schemat för Stay Out West (och filmprogrammet) kommer att offentliggöras inom kort. Till Stay Out West tillkommer även en handfull akter.

Way Out West går av stapeln mellan den 11–13 augusti runtom i centrala Göteborg. Biljetter finns fortfarande att köpa, men trycket är högt och flera biljettkategorier har redan sålt slut.