8 Feb 2022

Hiss Golden Messenger [US] till Sverige i sommar!

Efter att ha spenderat de senaste 10 åren ständigt turnerande med Hiss Golden Messenger och etablerat sig som en av de främsta förvaltarna av grunderna för amerikansk musik, folk, rock, gospel, blues, country och soul – allt gjort med oändlig passion och musikalisk precision – så blev MC Taylor och hans vänner i Hiss Golden Messenger kommit att räknas som ett av de mest respekterade namnen inom Americanavärlden. Plattan ”Terms of Surrender” från 2019 nominerades till en Grammy för ”Best Americana Album” och förra årets uppföljare ”Quietly Blowing It” har räknats till ett årets bästa album.

Med mer tid för skrivande och reflektion då världen sattes på paus pga pandemin under tidigt 2020 så skrev Taylor uppemot två dussin sånger, som sedan under hans ledning spelades in tillsammans radarpartnern Scott Hirsch, sitt band samt gäster som Josh Kaufman (Bonny Light Horsemen), Dawesbröderna Griffin och Taylor Goldsmith samt gitarrlegenden Buddy Miller.

Det personliga och starka albumet ”Quietly Blowing It” blev en enorm kritiker och publiksuccé och nu är det äntligen dags för Hiss Golden Messenger första besök i Sverige sen deras fantastiska konserter 2015 (alla som var där då vet, alla andra får nu äntligen en ny chans). Den 9 juni på Pustervik i Göteborg och strax därefter på Stockholm Americana. Ni vet vad ni ska göra. Biljetter ute nu!