18 Sep 2023

IDLES

Storbritannien 2009: ett land i ekonomisk kris som styrs av skev politik och med en stagnerad rockscen. Något måste göras – så resonerar IDLES när de bildas i Bristol samma år. Sedan dess har bandet beskrivits som “ett av Storbritanniens viktigaste band det senaste decenniet” av NME. I den nya brittiska postpunkvågen har de en central plats, sida vid sida med grupper som Squid, Dry Cleaning och Porridge Radio. Nu kan vi meddela att bandet kommer till Sverige för sin största spelning hittills i form av ett besök på Annexet i Stockholm den 18 mars. Biljettsläpp fredag 22 september klockan 10.00. 

IDLES fick sitt stora genombrott 2018 med albumet “Joy As An Act of Resistance.” I frontlinjen står bandets Joe Talbot, som med passionerad spoken word-sång predikar om allt han bryr sig om: migrationspolitik, maskulinitetsnormer, missbruk, mammor, det brittiska vårdsystemet… och varför man ALDRIG ska slåss med män i permanentat hår.

Under sin osannolika karriär har IDLES toppat den brittiska albumlistan, spelat på Coachellafestivalen och nominerats till det prestigefyllda Mercury Prize. Men mest kända är de nog för sina energiska och kärleksfulla livespelningar, där de inte räds att involvera publiken. “I started a band in order to make people feel like they’re part of something much bigger than themselves”, har Joe Talbot berättat i en intervju.