11 Okt 2024

Isak Benjamin ansluter som ny artist till Lugers agentur!

20-åriga Isak Benjamin är en debutant att hålla koll på. Hela sitt liv har han haft ett brinnande musikintresse och en sällsynt talang. Uppvuxen i en musikfamilj, med sina systrar Johanna och Klara från First Aid Kit, har Isak fått uppleva mycket – som den gången han fick sjunga på ett fullsatt Avicii Arena, och inte minst resande på turnébussar i USA. Erfarenheterna har gjort honom målmedveten och gett honom modet att satsa på musiken, och den 11 oktober 2024 släpper han sin första singel, ’Tailored by Design’, från sin kommande, slående välarbetade debut-EP som väntas 2025.

”Låten handlar om att anpassa sig för någon annan utan att få något tillbaka. Att skapa en fasad för att vinna någons intresse, utan ömsesidighet.” – Isak.

’Tailored by Design’ är skriven och producerad av Isak, tillsammans med Ben Cramer som tidigare arbetat med bland annat Orville Peck och Noah Cyrus. Låten markerar starten på Isaks solokarriär, men hans närvaro på musikscener är långt ifrån ny.

Under skoltiden har Isak studerat musikproduktion och spelat i olika bandkonstellationer. Bland de artister han inspireras av finns bland annat Sam Fender, Bleachers, Tom Petty och Phoebe Bridgers. Efter studenten har han jobbat mer intensivt i studion för att hitta hem med musiken och sitt uttryck.

”Äntligen ska jag släppa min musik. Det här är soundet jag haft i mitt huvud i alla dessa år, och jag är bara väldigt tacksam att jag och människorna runt mig hade is i magen och tålamodet att verkligen finslipa hantverket. Nu är jag redo att göra detta på riktigt.” – Isak.

Varmt välkommen till Lugers agentur, Isak Benjamin!