17 Feb 2022

Jamie xx [UK] och Amason klara för Way Out West!

Tame Impala och Dave. Två huvudakter, två släppdagar. I dag är det dag nummer tre i vår supervecka och det innebär släpp av inte bara en akt, utan två. Way Out Wests trestegsraket avslutas med att skjuta ut det brittiska DJ-esset Jamie xx och favoriterna Amason, som båda kommer till Slottsskogen i sommar!

Jamie xx älskar musik. Påståendet må låta överflödigt, men det är sällsynt att kärleken till musik hörs så tydligt. Det låter nästan som att har en dialog med varje låt han någonsin älskat. Sedan må det vara soul, disco, doo-woop, rave, dubstep eller hip-hop – Jamie xx sätter omsorgsfullt samman ett kollage av sina minnen och resultatet är lika medryckande som det är emotionellt.

Alla riktigt bra band har en gemensam nämnare: helheten är större än summan av delarna. Att detta även gäller supergruppen Amason säger väl ganska mycket. På nya syskonalbumen ’Galaxy I’ (2019) och ’Galaxy II’ (2021) möter vi ett Amason som experimenterar mer än någonsin utan att någonsin bort sin melankoliskt mjuka kraftfullhet.

Sommaren 2022 kommer Jamie xx och Amason till Way Out West och vi kan nästan lova att det kommer bli en högtidsstund.

Festivalpassen till Way Out West säljer som smör i solen och ett tydligt publikrekord är i sikte. Har du ännu inte säkrat din biljett så börjar det bli läge att göra det nu.

I morgon Fredag 18 februari klockan 10.00 släpper vi ett limiterat antal endagsbiljetter till Way Out West 2022. I samband med det kommer vi även att berätta vilken artist som spelar på vilken dag. Häng på låset om du vill knipa någon av dem!