25 Jul 2023

Johnny Marr [UK] klar för Way Out West!

Alla goda ting är tre, och med strax över två veckor kvar till festival bjuder Way Out West på ett släpp som innehåller just tre akter – tidigare The Smiths-gitarristen Johnny Marr [UK], XL Recordings-signade popakten Empress Of [HN / US] och festfixaren med stort F, Stuzzi.

Way Out West släppte i förra veckan ut speltiderna för akterna i Slottsskogen, som alla går att finna i den officiella festivalappen. I den går det att utläsa att Tove Lo kommer att stå på scen under tidig kväll på torsdagen, britpopikonerna Blur avslutar fredagen i Slottsskogen och hela festivalen kröns av Håkan Hellströms avslutningsset på lördagen.

I dagens släpp fylls tre tidigare tomma luckor i programmet, som nu är mer eller mindre färdigbokat. Mest namnkunnig av de tre är utan tvekan legendaren Johnny Marr – en av världens mest inflytelserika gitarrister genom tiderna, och en soloartist av rang. Hans senaste album, ’Fever Dreams Pts. 1-4’, släpptes förra året och peakade som nummer fyra på den brittiska albumlistan.