9 Feb 2023

King Gizzard & The Lizard Wizard [AUS] + Sam Fender [UK] klara för Way Out West!

Det är en trött fredag i februari, men som tur är har vi två nya artister klara att släppa ut till sommarens festival – King Gizzard & The Lizard Wizard [AUS] och Sam Fender [UK]. Nu när du vet detta känns allt lite bättre, visst?  

Nu kan man ju inte tävla i kreativitet, men skulle man kunna det så skulle King Gizzard & The Lizard Wizard göra slarvsylta av allt motstånd. Sedan det excentriska kollektivet bildades i Melbourne 2010 har de nämligen släppt ofattbara 20 studioalbum, 14 liveskivor och 3 EP: s. Att gissa vilka de låtar de kommer spela på Way Out West (eller under vårens sedan länge slutsålda Sverigekonserter) är minst sagt en utmaning.

Egentligen fanns allt redan där. Sam Fender hade syftet, historierna, ansiktet, förmågan och rösten. Men att skriva en låt som ’Seventeen Going Under’ får oundvikligen konsekvenser. Den fantastiska låten placerades på en lika fantastisk skiva och helt plötsligt var Fender inte längre en lovande ung artist utan en av mest hyllade musikerna i sin generation.

Biljetterna till Way Out West (8-10 augusti) är släppta och de två första Early Bird-kategorierna har redan sålt slut. Säkra din biljett för 2095 SEK medan priset fortfarande gäller (Ord. pris 2295 SEK) och spara några slantar!