24 Nov 2022

Kjellvandertonbruket ger tre konserter på svensk mark i vår

Det hyllade samarbetet mellan Christian Kjellvander och Tonbruket fortsätter bära frukt. Efter 2020 års hyllade album ”Doom Country” släpper Kjellvandertonbruket ytterligare ett album i vår – och ger i samband med detta tre konserter på svensk mark.

27 april – Södra Teatern, Stockholm
28 april – Nefertiti, Göteborg
29 april – Babel, Malmö

Att Christian Kjellvander och Tonbruket år 2020 gjorde gemensam sak och ingick ett musikaliskt partnerskap, var en nyhet som skänkte glädje till många. Kjellvandertonbruket, som samarbetet passade nog heter, släppte sin gemensamma skiva ”Doom Country” precis innan pandemin slog till och skapade engagemang bland både fans och kritiker; en trösterik och stark skiva som landade precis när den behövdes som mest.

I vår väntar nästa kapitel när Kjellvandertonbruket släpper sin andra skiva. I samband med detta ger man sig också ut på en kortare turné med tre spelningar i Stockholm, Göteborg och Malmö i april. Missa inte detta sprakande och ständigt föränderliga musikaliska möte live i vår.

Christian Kjellvander känner vi som en av landets främsta inhemska förvaltare av americana- och singer-songwritertraditionen, som soloartist eller med konstellationer som Loosegoats och Songs of Soil. En längre tid och i synnerhet på senare släpp har han alltmer rört sig mot en mörkare sorts rock som bygger mindre på konventionella låtstrukturer och hellre utforskar olika stämningslandskap.

Tonbruket är den flerfaldigt Grammis-belönde supergruppen bestående av Dan Berglund, Johan Lindström, Martin Hederos och Andreas Werliin, vars crossover-hybrid av jazz, kraut, progressiv rock och psykedelia, bland mycket annat, gjort dem till en omsusad livesensation inte bara i Sverige utan även internationellt.