17 Nov 2022

Lykke Li möter Sveriges Radios Symfoniorkester i Berwaldhallen

Efter höstens hyllade konsert på Cirkus gästar Lykke Li Berwaldhallen i april 2023 för att tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester framföra sin känslostarka musik som den aldrig tidigare hörts, i Hans Eks symfoniska arrangemang! Stor pepp!

De flesta är bekanta med känslor som hjärtesorg, längtan och rädslan för att vara ensam, men få lyckas besjunga dem med samma ocyniska självklarhet som LykkeLi. Tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester i Hans Eks symfoniska arrangemang kommer hennes musik att ges en delvis ny skepnad. Konserterna äger rum i Sveriges Radios konserhus Berwaldhallen den 20 och 21 april 2023.

– En sådan dröm och musikalisk ära – har så länge drömt om att få spela med en symfoniorkester. Jag är totalt överlycklig över chansen att få komma hem och spela med så begåvade musiker och med den fantastiske Hans Ek, säger Lykke Li.

2022 kom det audiovisuella albumet EYEYE där hon tillsammans med regissören Theo Lindqvist även skapat sju kortfilmer som en del av projektet. Lykke Li har också varit låtskrivare till andra artister, prisats med otaliga grammisar och fått P3 Guld-utmärkelse. Hennes musik har använts i ett stort antal filmer och TV-serier, både i Europa och USA. Dessutom har hon medverkat som skådespelare i bland annat “Song to Song” av Terrence Mallik.

– Vi är så glada att Sveriges Radios Symfoniorkester äntligen får chansen att möta Lykke Li. Hon har länge stått högt upp på vår önskelista över artistsamarbeten. I Hans Eks trygga händer kommer det bli en musikalisk resa att njuta av och minnas, länge! säger Gerd Björnung, planeringschef för evenemang i Berwaldhallen.

Sveriges Radios Symfoniorkester kommer ledas i konserterna av Hans Ek, känd för Berwaldhallens publik för bland annat förra veckans succékonserter Disco Inferno. Hans Ek har genom sin förmåga att med sina symfoniska arrangemang göra musiken giltig i vår tid, oavsett ursprung och genre, skaffat sig en alldeles särskild ställning i nordiskt musikliv, med en mängd fruktbara samarbeten med Zara Larsson, Laleh, Veronica Maggio och Ane Brun bland många andra.