28 Feb 2023

Moneybrother bjuder in till 20-årskalas för Blood Panic!

20 år har gått sedan Moneybrother släppte det stilbildande debutalbumet Blood Panic. Debuten var inte bara rivstarten på en lång och älskad artistkarriär utan resulterade också i en av 00-talets bästa svenska rockskivor. För att fira bjuder nu Moneybrother in till en andra releasefest på Blood Panics 20-årsdag, 9 maj på Stadsgårdsterminalen i Stockholm. Biljetterna släpps nu på torsdag 2 mars kl 10.00.

Den 9 maj 2003 hade vi releasefest för Blood Panic. Vi hade lånat en lokal i det som nu är Fotografiska av en kamrat som hade hjälpt oss plåta albumomslaget.

Meningen var ju förstås att jag skulle få vara på framsidan av min egen debutplatta. Vi försökte få till en cool jazzdanspose med mig en halv dag. Det var helt omöjligt. Vi fick till slut ringa in en kompis till min dåvarande flickvän. Han gjorde 20 snygga moves i mina jeans och 10 minuter senare så hade vi den perfekta bilden till skivan.

Vi fixade egentryckta ölbiljetter och våra starkaste kompisar ställde upp som dörrvakter.

Jag minns att jag köpte halvdyra kuddar till alla i bandet. ”Se till att sova ordentligt nu, för om allt faller på plats så får vi snart åka ut och spela!”.

Jag hade ingen aning. 20 år senare så är jag fortfarande ute och spelar. Och allt beror på de där dagarna i början av 2000-talet då jag bestämde mig för att ge musiken en chans till.

Jag var 27 år. Alla mina kollegor i musikbranschen hade redan släppt hyllade skivor, åkt till Japan, kommit hem och skaffat riktiga jobb.

”It seems to work out right for all my friends, but it never ever works out right for me” sjunger jag på en låt på Blood Panic. Och så var min känsla.

Men vem kunde veta om timing och tid?

Vi bjuder in till en andra releasefest. Ett stenkast ifrån där den första var. Med samma band som spelade där och då.

Mitt mål och min dröm är att jag släpper en ny singel i samband med det här.

Vi ska framföra skivan i sin helhet och jag utlovar som alltid att jag kommer göra mitt allra bästa!

Anders
Moneybrother