8 Maj 2024

Oskar Linnros är tillbaka – släpper ny musik och gör sommarens enda spelning på Way Out West!

Ständigt dragen till nya roller och utmaningar har Oskar Linnros inte alltid haft tid att stå på scen, men det ändrar inte det faktum att han är en av de senaste decenniernas mest inflytelserika svenska artister. En position han omedelbart erövrade med sin epokavgörande debutskiva ’Vilja bli’ från 2010. Ett album vars fusion av själfull popmusik och bekännande texter kommit att bli en instruktionsbok för en hel generation av svenska popmusiker. Sedan dess har ytterligare två album tillkommit – ’Klappar och slag’ och ’Väntar på en ängel’ – vilka båda har hittat till en helt ny publik med tidens gång.

Sju år har gått sedan han sist släppte album, och under tiden som gått har Linnros både grundat den egna etiketten Dundra och agerat mentor åt en av den senaste tidens stora svenska genombrott, Daniela Rathana. Alldeles nyss framförde han en helt ny låt på Grammisgalan och i höst kommer han att släppa sitt omåttligt efterlängtade fjärde album. Fredag den 9 augusti gör Oskar Linnros sommarens enda spelning hos oss på Way Out West där han kommer framföra valda delar ur sin mångfacetterade katalog blandat med helt nytt material.

”Hej vänner,

Länge sen. Va tvungen att fixa lite grejer under några år. Nu tillbaka för att stanna.

En natt i februari började min vän Elias Kapari spela pianovändan från Bo Kaspers Orkesters ”Undantag”. Ackorden kändes så eviga att texten bara rann ur mig, typ i realtid.

Så. Jag börjar med denna för att den kom till så spontant. Den heter ”Hypnotiserad” och släpps när du läser detta.

Spelade den för första gången på Grammaisgalans scen nyss.

Ser fram emot fredag 9 augusti och Way Out Wests episka Flamingo-scen.

Tänker att jag, bland annat, spelar lite nytt från mitt kommande album där.

Det va nog det viktigaste.

Puss”