16 Apr 2024

Tems [NG] och Jessie Ware [UK] klara för Way Out West!

Trots att ha samarbetat med rojaliteter som Drake, Justin Bieber och Wizkid och den uppmärksamhet som följde, så har Tems förblivit lojal till det unika uttryck som en gång etablerade hennes som ledstjärna för den alternativa scenen i Nigeria. Ett uttryck som kanske bäst beskrivs som en fusion av alt-R&B, afrobeats och nesoul framförd med en förhäxande emotionell intensitet. 2024 kommer Tems efterlängtade debutalbum att släppas och ska man döma av de redan släppa singlarna ’Me & U’ och ’Not An Angel’ så har vi ett mästerverk att vänta.

Historien upprepade sig då behovet av dekadent, livsbejakande kultur exploderade efter en viss pandemi. Såsom disco. Men även om flera av hennes artistkollegor experimenterade med just disco, så var det ingen som gjorde det med samma passion, träffsäkerhet och hängivelse som Jessie Ware. Ja, där andra endast injicerade sin popmusik med element från genren så omfamnade den brittiska singer-songwritern traditionens queera rötter och förvandlade den till något djupt samtida. 2023 års album ’That! Feels Good!’ är hur bra som helst – räkna med att hennes spelning i Slottsskogen blir något liknande.

Way Out West går av stapeln mellan den 8–10 augusti i Slottsskogen i centrala Göteborg och blir festivalens sextonde upplaga. Biljetter för 1, 2 eller 3 dagar finns till försäljning via wayoutwest.se. Flera biljettkvoter, inklusive ett rekordstort antal Blind Bird-biljetter, har redan sålt slut.