26 Sep 2022

Thåström åker ut på klubbturné i höst!

Våren 2022 tillhörde Thåström. 18 konserter. 18 oförglömliga kvällar där de utsålda svenska arenorna nästan imploderade av nervig urladdning och elektrisk livskraft. Och alla var eniga: Thåström är något av det bästa man kan se på en svensk scen. Med sin absoluta närvaro slösade han inte bort en enda stavelse, accent eller betoning när han besjöng det lilla och det stora till det nya bandets tålmodigt, följsamma larmande.

Men Thåström skulle inte vara Thåström om han inte fortsatte överraska. I höst kommer han därför att byta de stora arenorna till de intima klubbarna. Lokalerna som valts är The Tivoli i Helsingborg, Vulkan Arena i Oslo, Pustervik i Göteborg, och Orionteatern i Stockholm – den sistnämnda blir ett efterlängtat återbesök då Imperiets klassiska SVT-inspelning spelades in där. Hur urladdningen som knappt fick plats i de luftiga arenorna ska inhysas i de trånga, svettiga klubbarna återstår att se, men att detta är en unik möjlighet att se Thåström på ett sätt vi inte kunnat på mycket länge står klart.

Tio studioalbum har det blivit genom åren. Tio distinkta, singulära och fullständigt oumbärliga album. Det senaste i raden, den intima ’Dom som skiner’ (2021), är inget undantag. I stället för de senaste årens industriella blues klär Thåström här sina mångbottnade vardagsbetraktelser i en elektronisk skrud utan att för ett ögonblick tappa bort känslan av nödvändighet.

17 november – The Tivoli, Helsingborg
18 november – The Tivoli, Helsingborg
19 november – The Tivoli, Helsingborg
23 november – Vulkan Arena, Oslo
24 november – Vulkan Arena, Oslo
30 november – Pustervik, Göteborg
1 december – Pustervik, Göteborg
2 december – Pustervik, Göteborg
11 december – Orionteatern, Stockholm
12 december – Orionteatern, Stockholm
13 december – Orionteatern, Stockholm
15 december – Orionteatern, Stockholm
16 december – Orionteatern, Stockholm
17 december – Orionteatern, Stockholm

Biljetterna till samtliga spelningar släpps torsdag 29 september klockan 10.00 via Luger.se